Örömet szerezni a legjobb dolog a világon…

A jövőre 25 éves jubileumát ünneplő Fúvósmuzsikáért Alapítvány 2017. december 08-án csütörtökön fúvósmatinét rendezett az Aranyhíd EGYMI tanulóinak. A tetőtéri termében az iskola majdnem minden tanulója összegyűlt, hogy meghallgassa a zenészek műsorát.

Az alapítvány 2014 óta minden decemberben fúvósmatinét rendezz, ahol a zene mellett a jótékonykodás is szerepet kap. Az idén különleges helyszínen – a saját iskolájukban – találkoztunk a gyerekekkel. A kezdéskor is érezhető volt az izgatottság és a kíváncsiság az arcokon, amely a Mikulás megjelenésekor fokozódott és hatalmas tapsba ment át. A csillogó gyermekszemek, integető mancsok, félszeg mosolyok kísérték a piros ruhás minden lépését addig, míg helyét el nem foglalta.

A z iskola nevében Berkes Marianna igazgatóhelyettes, a Napház Alapítvány elnöke üdvözölte a gyerekeket és a vendégeket. Majd Bődi Lívia a Fúvósmuzsikáért Alapítvány elnökének köszöntője következett. A város nevében dr. Takátsné dr. Tenki Mária bizottsági elnök asszony köszöntötte a gyerekeket és kísérőiket.

A zenei hangulatot az Alpokalja Rézfúvós Együttes (Tomena Ákos, Mészáros Balázs, Németh Szabolcs és Szőllősi Balázs) és az együttes két tagjából álló első ízben bemutatkozó Duophonium – eufónium duó muzsikája adta. Az ismert dallamok hatására a gyerekek önfeledten énekeltek, jelezve, hogy ők bizony ezeket a dalokat ismerik.

A zenészek a karácsonyi dalok mellett, filmslágerekkel és egyéb zenei csemegékkel szórakoztatták a jelenlévőket. A zenészek a hangszereiket is bemutatták a gyerekeknek.

Az alapítvány az önkormányzat támogatásával édességet és gyümölcsöt vásárolt a gyerekeknek, melyet a koncert után a tanárok osztottak szét az osztályok között.
A koncert végén a Szent Márton vagy Barátság kifli került kiosztásra a gyerekek között, akik kettesével sorban állva várták, hogy a süti a kezükbe kerüljön.

A koncert végén felhangzó taps, a sok mosolygós és hálás gyermek felénk áradó öröme megfizethetetlen, boldogságot és örömöt okozott mindenkinek. Megható pillanatok voltak azok is, amikor az elnök asszonyok, a zenészek és a Mikulás is, saját kézzel készített ajándékokat kaptak a gyerekektől.

A Fúvósmuzsikáért Alapítvány nevében várakozással teli adventi ünnepet, szeretetben, békességben teljes Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben gazdag Boldog Új Évet kívánunk Mindenkinek!

Bődi Lívia

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.